Podpůrná skupina

Dobrovolnice našeho spolku z řad bývalých a současných prostitutek mají převážně vysokoškolské vzdělání a několikaletou praxi v prostituci. Dobře vědí, že skončit s prostitucí a změnit profesi je hodně náročné.

Ženy, které chtějí skončit s prostitucí, bojují mimo jiné s nízkým sebevědomím, partnerskými krizemi nebo předsudky jejich okolí včetně zaměstnavatelů. Při sebemenší krizi mívají chuť vrátit se zpátky k prostituci, protože tehdy byl život přece tak jednoduchý, přehledný a hned dostaly peníze na ruku.

Bojí se i toho, že kdyby selhaly a dostaly se do finančních potíží, budou už moc staré, oplácané a neatraktivní na to, aby se vrátily k prostituci. I proto mají strach udělat ten zásadní krok a skončit s prostitucí.

V tom, aby vytrvaly a dokázaly změnit svůj život, jim pomáhají naše dobrovolnice. Nabízejí jim sdílení zkušeností, postřehy ze světa bývalých a současných prostitutek a online poradnu.

Je to dobrá terapie i pro dobrovolnice samotné, protože psaní příspěvků jim pomáhá vyznat se samy v sobě, ve svých pocitech a obavách. A v neposlední řadě se musejí neustále vzdělávat, především v oblasti psychologie.

Věnují se například prevenci užívání drog v erotických podnicích, rozvoji finanční gramotnosti prostitutek nebo sdílení rad, jak skončit s prostitucí a dokázat vytvořit vlastní projekt. Jejich aktivity v oblasti finanční gramotnosti prostitutek jsou uznávané experty i politiky, mimo jiné ministryní financí ČR paní Alenou Schillerovou.

V zájmu svého bezpečí poskytují naše dobrovolnice poradenství pouze online, protože v minulosti docházelo ke konfliktům s kuplíři. Jestliže se kuplíři pokoušeli kontaktovat naše dobrovolnice a zastrašovat je, tak je to pro nás důkaz, že dělají svou práci dobře. Přesto (nebo právě proto) dbáme o jejich bezpečí.

Podpůrnou skupinu můžete kontaktovat:

emailem

podpurnaskupina@seznam.cz

zprávou na facebook:

Novinky z podpůrné skupiny

Jsme sexuální pracovnice a jsme aktivní jako dobrovolnice ve Spolku pro ochranu žen. Připomínáme, že už zítra se mohou oficiálně otevřít noční kluby. Je ale potřeba dodržovat všechna opatření proti šíření koronaviru, aby se situace opět nezhoršila. Překvap svou společnici, používej mozek!

Tak jo, už jsme taky podlehli. Tuto podpůrnou skupinu vedou a spravují dobrovolnice Spolku pro ochranu žen, které pracují nebo pracovaly v erotických podnicích. Několikrát nás na facebooku vyškolili, a to ne zrovna v rukavičkách, že jako prostitutky nesmíme označovat samy sebe za prostitutky.

Dámy, zavřené obchody se dají řešit pomocí eshopů, skoro všechno má nějaké řešení, ale asi se shodneme na tom, že jednou z nejotravnějších věcí na lockdownu jsou zavřené služby. A to nejen pro sexuální pracovnice. Ty si ale musely najít způsob, jak to řešit. Proto jsme pomáhali všem ženám přežít lockdown. Co jsme vám poradili v posledních dnech?