Podpůrná skupina

Dobrovolnice našeho spolku z řad bývalých a současných sexuálních pracovnic mají převážně vysokoškolské vzdělání a několikaletou praxi v oboru. Dobře vědí, že změnit profesi je hodně náročné.

Tyto ženy bojují mimo jiné s nízkým sebevědomím, partnerskými krizemi nebo předsudky jejich okolí včetně zaměstnavatelů. Při sebemenší krizi mívají chuť vrátit se zpátky k prostituci, protože tehdy byl život přece tak jednoduchý, přehledný a hned dostaly peníze na ruku.

Bojí se i toho, že kdyby selhaly a dostaly se do finančních potíží, budou už pak moc staré a neatraktivní na to, aby se mohly znovu vrátit k prostituci. I proto mají strach udělat ten zásadní krok a změnit profesi.

V tom, aby vytrvaly a dokázaly změnit svůj život, jim pomáhají naše dobrovolnice. Nabízejí jim sdílení zkušeností, postřehy ze světa bývalých a současných sexuálních pracovnic a online poradnu.

Je to dobrá terapie i pro dobrovolnice samotné, protože psaní příspěvků jim pomáhá vyznat se v sobě, ve svých pocitech a obavách. A v neposlední řadě se musejí neustále vzdělávat, především v oblasti psychologie.

Věnují se například prevenci užívání drog v erotických podnicích, rozvoji finanční gramotnosti nebo sdílení rad, jak úspěšně změnit profesi a dokázat vytvořit vlastní podnikatelský projekt. Jejich aktivity v oblasti finanční gramotnosti prostitutek jsou také uznávané experty i politiky.

V zájmu svého bezpečí poskytují naše dobrovolnice poradenství pouze online, protože v minulosti docházelo ke konfliktům s kuplíři. Jestliže se kuplíři pokoušeli kontaktovat dobrovolnice našeho spolku a zastrašovat je, tak je to pro nás důkaz, že dělají svou práci dobře. Důsledně dbáme o jejich bezpečí.

Podpůrnou skupinu můžete kontaktovat:

emailem

podpurnaskupina@seznam.cz

zprávou na facebook:

Novinky z podpůrné skupiny

Když si představíte sebe před pěti lety a teď, možná zjistíte, že po nějaké době práce v sexbyznysu se vám zhoršila paměť, myšlení, nebo že máte problém si zorganizovat práci mimo sexbyznys, plánovat a zvládnout všechny úkoly jeden po druhém. A nebo taky nezjistíte. Protože tyhle změny na našem mozku se často dějí pomalu, plíživě a nemusíme si jich...

Na netu teď najdete spoustu různých rad, jak ušetřit za energie, za vodu, nebo taky za jídlo. Zatím vám neubylo zákazníků a máte příjmy stejné jako před krizí? Nebo už vám zákazníků trochu ubylo, ale pořád to nějak zvládáte? Každopádně kdo pořád ještě nepřemýšlí, jak ušetřit, ten je tak trochu nezodpovědný.