Podpůrná skupina

Dobrovolnice našeho spolku z řad bývalých a současných prostitutek mají převážně vysokoškolské vzdělání a několikaletou praxi v prostituci. Dobře vědí, že skončit s prostitucí a změnit profesi je hodně náročné.

Ženy, které chtějí skončit s prostitucí, bojují mimo jiné s nízkým sebevědomím, partnerskými krizemi nebo předsudky jejich okolí včetně zaměstnavatelů. Při sebemenší krizi mívají chuť vrátit se zpátky k prostituci, protože tehdy byl život přece tak jednoduchý, přehledný a hned dostaly peníze na ruku.

Bojí se i toho, že kdyby selhaly a dostaly se do finančních potíží, budou už moc staré, oplácané a neatraktivní na to, aby se vrátily k prostituci. I proto mají strach udělat ten zásadní krok a skončit s prostitucí.

V tom, aby vytrvaly a dokázaly změnit svůj život, jim pomáhají naše dobrovolnice. Nabízejí jim sdílení zkušeností, postřehy ze světa bývalých a současných prostitutek a online poradnu.

Je to dobrá terapie i pro dobrovolnice samotné, protože psaní příspěvků jim pomáhá vyznat se samy v sobě, ve svých pocitech a obavách. A v neposlední řadě se musejí neustále vzdělávat, především v oblasti psychologie.

Věnují se například prevenci užívání drog v erotických podnicích, rozvoji finanční gramotnosti prostitutek nebo sdílení rad, jak skončit s prostitucí a dokázat vytvořit vlastní projekt. Jejich aktivity v oblasti finanční gramotnosti prostitutek jsou uznávané experty i politiky, mimo jiné ministryní financí ČR paní Alenou Schillerovou.

V zájmu svého bezpečí poskytují naše dobrovolnice poradenství pouze online, protože v minulosti docházelo ke konfliktům s kuplíři. Jestliže se kuplíři pokoušeli kontaktovat naše dobrovolnice a zastrašovat je, tak je to pro nás důkaz, že dělají svou práci dobře. Přesto (nebo právě proto) dbáme o jejich bezpečí.

Podpůrnou skupinu můžete kontaktovat:

emailem

podpurnaskupina@seznam.cz

zprávou na facebook:

Novinky z podpůrné skupiny

Spousta sexuálních pracovnic je na tom pořád ještě o něco líp než většina české populace. Drtivá většina z nás má měsíční příjem vyšší, než je republikový průměr. I když si občas dopřejeme něco navíc, dá se to finančně zvládnout. Ale aby to tak zůstalo, měly bychom začít počítat.

Taky máte problém přesvědčit vašeho partnera, aby aspoň trošku přispíval na domácnost? Nebo vám dokonce sebere větší část vašeho výdělku? Zjistili jsme pro vás, jak se jako sexuální pracovnice můžete bránit. A pomohl nám s tím pan ministr Pavel Blažek. Všechny informace o tohle tématu najdete na webu:

Pracujete v sexbyznysu? Tak je hodně pravděpodobné, že používáte menstruační houbičky. Nebo znáte někoho, kdo je používá. V sexbyznysu se často mluví o "houbičkách" a myslí se tím právě menstruační houbičky. Možná jste slyšeli od starších kolegyní, že ještě dřív se k tomu účelu používala vata. Ale ta se moc neosvědčila a už 25 let se používají...

Není toho moc, co můžeme dělat proti zdražování. Ale můžeme vás informovat o tom, jak rozpoznat muže manipulátora. Manipulátor vás dokáže i "po dobrém" přesvědčit o tom, že se bez vás neobejde a že ho musíte živit z práce v erotickém podniku. Sám bude vydělávat jen málo nebo vůbec.