Podpůrná skupina

Dobrovolnice našeho spolku z řad bývalých a současných prostitutek mají převážně vysokoškolské vzdělání a několikaletou praxi v prostituci. Dobře vědí, že skončit s prostitucí a změnit profesi je hodně náročné.

Ženy, které chtějí skončit s prostitucí, bojují mimo jiné s nízkým sebevědomím, partnerskými krizemi nebo předsudky jejich okolí včetně zaměstnavatelů. Při sebemenší krizi mívají chuť vrátit se zpátky k prostituci, protože tehdy byl život přece tak jednoduchý, přehledný a hned dostaly peníze na ruku.

Bojí se i toho, že kdyby selhaly a dostaly se do finančních potíží, budou už moc staré, oplácané a neatraktivní na to, aby se vrátily k prostituci. I proto mají strach udělat ten zásadní krok a skončit s prostitucí.

V tom, aby vytrvaly a dokázaly změnit svůj život, jim pomáhají naše dobrovolnice. Nabízejí jim sdílení zkušeností, postřehy ze světa bývalých a současných prostitutek a online poradnu.

Je to dobrá terapie i pro dobrovolnice samotné, protože psaní příspěvků jim pomáhá vyznat se samy v sobě, ve svých pocitech a obavách. A v neposlední řadě se musejí neustále vzdělávat, především v oblasti psychologie.

Věnují se například prevenci užívání drog v erotických podnicích, rozvoji finanční gramotnosti prostitutek nebo sdílení rad, jak skončit s prostitucí a dokázat vytvořit vlastní projekt. Jejich aktivity v oblasti finanční gramotnosti prostitutek jsou uznávané experty i politiky, mimo jiné ministryní financí ČR paní Alenou Schillerovou.

V zájmu svého bezpečí poskytují naše dobrovolnice poradenství pouze online, protože v minulosti docházelo ke konfliktům s kuplíři. Jestliže se kuplíři pokoušeli kontaktovat naše dobrovolnice a zastrašovat je, tak je to pro nás důkaz, že dělají svou práci dobře. Přesto (nebo právě proto) dbáme o jejich bezpečí.

Podpůrnou skupinu můžete kontaktovat:

emailem

podpurnaskupina@seznam.cz

zprávou na facebook:

www.facebook.com/PodpurnaSkupinaProByvaleProstitutky/

Novinky z podpůrné skupiny

Co nás naučila karanténa?
❤️ mít naspořeno se vyplatí (když pracujete na privátě nebo v klubu, bez úspor jste přežili jen velmi těžko)
❤️ nové boty nebo nové šaty můžou počkat a nemusíme je kupovat každý měsíc
❤️ neplánované výdaje můžou představovat i tisíce korun měsíčně a je dobré se zamyslet, jak aspoň některé snížit i v...