Exitové programy

Spolek pro ochranu žen se začal formovat přímo na erotickém privátě na Praze 4 v roce 2015. Aktivní sexuální pracovnice s námi i nadále spolupracují na bázi dobrovolnictví. Určují, čím se budeme zabývat a co budeme prosazovat. Proto taky víme, čím si prochází většina sexuálních pracovnic během své kariéry.

Většina začínajících sexuálních pracovnic v ČR jsou české občanky v sociální nouzi, které nevědí, jak vyřešit své finanční problémy. Prostituci volí jako poslední možnost, když jim hrozí například ztráta bydlení nebo nemají dost peněz na jídlo pro své děti.

Když žena přijde jako nová tvář do erotického podniku, vydělá si hodně peněz. Proto si každá sexuální pracovnice projde něčím, čemu my říkáme neformálně "hurá fáze". V pohodě zaplatí nájem, má dost peněz na jídlo pro sebe a pro děti.

Je to normální a projde si tím úplně každá sexuální pracovnice. Ty, které vám po letech odpřísáhnou, že takové nikdy nebyly a vždy byly rozumné, vám nejspíš jenom neříkají pravdu. A nechtějí to přiznat. Přitom na tom není nic špatného. Prostě najednou nemusejí přemýšlet, jestli nakoupí jídlo nebo zaplatí nájem.

Dětem můžou koupit všechno, na co si ukážou. Dětem ani většinou nehrozí šikana ve škole, protože jsou dobře oblečené a nemají problém jet třeba na hory. Tyto ženy mají pocit, že situaci zvládly, že všechno je bezva a že  tohle je práce přesně pro ně. Může to trvat dva roky, pět let, nebo třeba deset. Pak se to změní.

Ve druhé fázi si většina sexuálních pracovnic uvědomí, že měly svou finanční situaci řešit jinak. Jenže už si nevěří, nemají praxi v jiném oboru. Svoji původní profesi už dávno zapomněly, třeba práci zdravotní sestřičky nebo učitelky. Navíc už vydělávají o dost méně než na začátku kariéry a často mají špatnou zkušenost s násilím ze strany zákazníků. Ale myslí si, že nezvládnou změnit profesi. A zůstávají v prostituci, i když už je to netěší.

Proto jsou tu naše dva exitové programy:

• pro sexuální pracovnice, které se chtějí nechat zaměstnat v jiném oboru (třeba v restauraci)
  • pro sexuální pracovnice, které chtějí začít podnikat v jiném oboru

Sexuální pracovnice oslovujeme aktivně během celého roku a nabízíme jim tyto exitové programy. Zaměřujeme se na ty, které už se nejspíš nacházejí ve druhé fázi své kariéry.

Sexuální pracovnice nás mohou také samy oslovit a my jim se vším poradíme.

Jste sexuální pracovnice, ale už vás to nebaví? Chcete se nechat zaměstnat ve firmě v jiném oboru, nebo začít podnikat? Zavolejte nám nebo napište a domluvte si schůzku. Nejste na to samy!

Kontakt na nás: https://www.spolekproochranuzen.cz/kontakt/

Jste firma a chcete zaměstnat ženu s prostituční minulostí? Chcete jí dát šanci na nový život, novou práci a nový začátek? Věříte, že každý může udělat špatné rozhodnutí, ale musí mít šanci ho napravit? Zavolejte nám nebo napište a přidejte se k těm, kteří mění svět.

Kontakt na nás: https://www.spolekproochranuzen.cz/kontakt/

Máte spoustu otázek k tomu, jak nejlépe pomoct sexuálním pracovnicím změnit profesi? Nabízíme vám zdarma ke stažení brožuru pro zaměstnavatele, která sklidila spoustu chvály například od pana Zdeňka Škromacha.