Sexuální pracovnice pomáhá ostatním, aby aspoň částečně rozpoznali rizikové zákazníky

28.05.2023

Původně jsme chtěli dát na nový informační web https://www.spolekproochranuzen.cz/pro-klientky/ jen odkaz na některé jednoduše zpracované stránky, kde by sexuální pracovnice našly viditelné příznaky pohlavně přenosných nemocí. Je to jedna z věcí, které by na tomto novém webu podle nás určitě neměly chybět.

Ale ukázalo se, že tak jednoduché to nebude. V sobotu jsme se totiž zeptali odbornice na prevenci pohlavně přenosných nemocí, který web by nám doporučila. A ukázalo se, že žádný takový web v češtině neexistuje. V angličtině nejspíš ano, ale tam můžou sexuální pracovnice narážet na jazykovou bariéru.

Nezbylo tedy nic jiného, než to zkusit sami. Požádali jsme zakladatelku našeho spolku, aktivní sexuální pracovnici, aby vytvořila takovou webovou stránku. Najdete ji na webu: https://www.spolekproochranuzen.cz/l/nejcastejsi-pohlavne-prenosne-nemoci-a-jak-je-poznat-u-zakaznika/.

Na stránce najdou nejen sexuální pracovnice jednoduše a přehledně viditelné příznaky pohlavně přenosných nemocí. A při pozorném čtení taky zjistí, že je opravdu dobré pro všechny případy používat kondom. Protože na spoustě "nakažených" zákazníků není nápadné vůbec nic. Používat kondom dává smysl a i to tím chceme sdělit sexuálním pracovnicím.

Naše zakladatelka, aktivní sexuální pracovnice po několika letech praxe v oboru, vytvořila celou webovou stránku zhruba za hodinu. Co to vypovídá o tom, že taková webová stránka vznikla až teď? To už necháme na vás.

Ale taky nám došlo, že můžeme oslovit mezinárodní organizace, které pomáhají sexuálním pracovnicím po celém světě. Je dost možné, že v jiných zemích už dávno existují podobné webové stránky v národních jazycích.

Pokud v některé zemi ne, můžou se od nás inspirovat. Budeme jen rádi. Proto jsme s touto nabídkou oslovili 14 mezinárodních organizací včetně WHO. To vše samozřejmě zdarma. Žádnou odměnu za to nečekáme, kromě dobrého pocitu.