Když se na něčem shodnou dva (skoro) nesmiřitelné tábory prostitutek, je situace vážná. O co se jedná?

11.05.2020

Jsme jednou z několika organizací v ČR, které si nezávisle na sobě všimly vážného problému. Prostitutky totiž v době koronaviru nevědí, že mají nárok na sociální dávky a na jaké konkrétně. Nevědí, jak o ně žádat, a vzdávají to předem. Většinou nemají našetřeno. Ze strachu z ekonomické krize se často dál živí prostitucí a potenciálně šíří koronavirus. Věří, že stát by jim nepomohl, kdyby teď pracovat nechtěly.

O čem to svědčí, když k podobnému závěru dojdou i organizace, které se skoro na ničem neshodnou? Které se jinak často hádají třeba o to, jestli je prostituce matek samoživitelek sociálně patologickým jevem a jestli proti tomu máme bojovat? Svědčí to o tom, že se jedná o vážnou věc, kterou je potřeba řešit.

My jsme požádali o radu přímo poradce vlády. Nejvíc oceňujeme, že nám věnovali opravdu hodně času, zajímali se o to, čeho se prostitutky bojí, a podle toho upravili svá doporučení. Najdete je na našem webu: