Jsme zárukou boje proti sociálně motivované prostituci. A daří se nám to i po volbách.

11.10.2021

I po parlamentních volbách jsme tu pro vás a máme na kontě další úspěch. Předseda KDU-ČSL pan Marian Jurečka nám potvrdil, že bude zásadně proti, pokud by Piráti po sestavení nové vlády přišli s návrhem na legalizaci sociálně motivované prostituce.

Všechny předsedy parlamentních stran jsme také seznámili s naším prohlášením, které se týká legalizace prostituce a požádali jsme je, aby se k němu vyjádřili písemně. Mimo jiné se v něm píše:

"Budeme souhlasit s legalizací prostituce v ČR pouze tehdy, pokud bude maximálně 20% prostituce v ČR sociálně motivované. Trváme na tom, aby ti politici, kteří prosazují legalizaci prostituce, řešili zároveň její sociální příčiny. Zejména vymáhání výživného, dostupné bydlení, exekuční legislativu a následnou péči o osoby po opuštění dětských domovů. Nelze nejprve legalizovat prostituci a až poté řešit sociální příčiny. Je pro nás nepřijatelná legalizace prostituce v situaci, kdy v této profesi v ČR převládají občanky ČR v sociální nouzi. Z těchto požadavků neustoupíme."

Celé prohlášení najdete na webu: