Co je nového ohledně kriminalizace poptávky po sexuálních službách na území Evropské unie

06.11.2023

Před časem jsme zveřejnili vyjádření našeho spolku k usnesení Evropského parlamentu, které by (určitě omylem a ne úmyslně) vedlo ke kriminalizaci poptávky po sexuálních službách, k nimž se uchylují bohužel i samoživitelky v nouzi nebo ženy jinak znevýhodněné na trhu práce.

Nejspíš by to šlo mnohem rychleji než řešení příčin tohoto stavu v ČR, jako je třeba drahé nedostupné bydlení nebo různé podoby diskriminace žen na trhu práce. Jasně, že kriminalizace poptávky by byla nejen v ČR rychlejší než řešení hlavních příčin sociálně motivované prostituce.

Chceme vás informovat o tom, že komunikujeme se zastánci i odpůrci kriminalizace poptávky, s předsedy všech parlamentních stran v ČR, kanceláří prezidenta, vedením Evropského parlamentu, Evropské rady i Evropské komise. A snažíme se překládat argumenty, proč by to bylo špatně.

Ale kdyby to byl způsob, jak odvést pozornost od jiných kauz (jakože opravdu není), tak to vůbec nefunguje. Jiné kauzy řešíme dál a neustoupíme. Hájíme vaše zájmy. Naše nedávné vyjádření najdete na webu: https://www.spolekproochranuzen.cz/l/nase-stanovisko-k-aktualnimu-usneseni-evropskeho-parlamentu/.