20 skvělých věcí, které jsme zvládli i bez dotací

09.02.2023

#1

Do dvou let od založení spolku jsme prosadili sociálně motivovanou prostituci jako politické téma. I přes odpor malé části levice.

#2

Od roku 2019 provozují sexuální pracovnice svépomocnou podpůrnou skupinu pod hlavičkou našeho spolku. Nejvíce oceňované jsou jejich projekty na podporu finanční gramotnosti sexuálních pracovnic.

#3

Hned po pár dnech prvního lockdownu v roce 2020 jsme vládě navrhli ochranu nájemníků ve finanční nouzi způsobené lockdownem.

#4

Už v prvních dnech lockdownu v roce 2020 jsme vládě navrhli kompenzace pouze pro férové zaměstnavatele, kteří se během lockdownu nevykašlali na své zaměstnance.

#5

Při prvním lockdownu v roce 2020 jsme vládě navrhli vyhlásit splátkové moratorium.

#6

Jen po pár dnech prvního lockdownu v roce 2020 jsme vládě navrhli rozšíření dávek hmotné nouze.

#7

Už při prvním lockdownu jsme my jako první nahlas upozornili vládu na nedostatky ve fungování úřadů práce, které komplikovaly pomoc občanům. Změna probíhá dodnes, protože jde o složitý problém. Ale už se o něm ví a reálně se řeší.

#8

Intenzivně jsme komunikovali s minulou vládou během lockdownů. Měli jsme dobré argumenty. A díky nám nebyly za celou dobu ani jednou zavedeny tvrdé represe vůči sexuálním pracovnicím.

#9

Na podzim 2021 jsme předali současné vládě pravdivé informace o tom, jak se (ne)dodržovala opatření proti šíření covidu, konkrétně na privátech a v eskort servisu. Velmi ocenili, že jsme jim řekli pravdu. A opět nedošlo k žádným represím vůči sexuálním pracovnicím.

#10

Našli jsme náhradu za nevyhovující houbičky na nádobí, které se v sexbyznysu běžně používají jako menstruační. Zabralo nám to několik měsíců a nebylo to vůbec jednoduché. Ale zvládli jsme to. Všechny tyto informace pravidelně předáváme sexuálním pracovnicím v ČR.

#11

Slušně a na úrovni komunikujeme se současnou vládou a upozorňujeme na kroky, které můžou posilovat sociálně motivovanou prostituci, například školné. Vládě tlumočíme i náš názor na aktuální problémy a jak bychom je řešili, jako je zdražování potravin. To všechno bez dotací.

#12

Řešíme jakýkoliv problém v sexbyznysu, o kterém nás informují sexuální pracovnice a žádají nás, abychom ho řešili. Nejčastěji se jedná o vydírání, páchané jak jednotlivci, tak skupinami.

#13

Zjistili jsme, že nechat se vědomě živit sexuální pracovnicí je trestný čin. Dlouhé roky prakticky nikdo nevěděl, že takový trestný čin existuje. A už vůbec to nevěděly sexuální pracovnice, kterým partner sebere třeba polovinu příjmu. Díky panu ministrovi Pavlu Blažkovi už o tom ví většina sexuálních pracovnic a může se bránit.

#14

Řešíme i zdánlivě neřešitelné problémy v sexbyznysu, jakmile nás na ně sexuální pracovnice upozorní. Z 99% jsme úspěšní, jako třeba nedávno:

#15

Máme mezinárodní exitový program, který pomáhá stárnoucím sexuálním pracovnicím na pěti kontinentech i v ČR se změnou profese. To je také v zájmu vlády ČR, protože jim pomáháme vrátit se na legální trh práce a začít platit daně.

#16

Zásadně jsme přispěli k vytvoření systému, který pomůže všem stárnoucím sexuálním pracovnicím v ČR změnit profesi, pokud chtějí.

#17

Komunikujeme s potenciálními zákazníky a informujeme je například o tom, co je sexuálním pracovnicím nepříjemné, co už je sexuální násilí a jak se k nim chovat s respektem. V terénu podle našich informací ubývá různých nedorozumění mezi zákazníky a pracovnicemi.

#18

Vyvracíme mýtus, že ženy na privátech vůbec neřeší bezpečnost a že je potřeba, aby je "chránili" kuplíři výměnou za polovinu příjmu. Informujeme o skutečné bezpečnosti na privátech a v eskort servisu.  Více o tom:

#19

Věnujeme se problematice postupného zhoršování kognitivních funkcí u sexuálních pracovnic. To je důležité pro stát, protože díky našim aktivitám bude jednou změna profese u stárnoucích sexuálních pracovnic trvat kratší dobu a bude levnější pro státní rozpočet. Apelujeme i na výzkum v této oblasti.

#20

Informujeme sexuální pracovnice o tom, že v českém veřejném prostoru je spousta bývalých sexuálních pracovnic, které to zvládly, změnily profesi a nikdo by si nedovolil o ně otřít. Nezveřejňujeme konkrétní jména, protože je to pořád stigma a my je chráníme. Ale je to velká motivace pro ostatní, že zvládnou změnit profesi.