Informovali jsme drtivou většinu erotických podniků, jak řešit aktuální problém vydírání

13.01.2023

Možná jste zaregistrovali naše nedávné příspěvky na sociálních sítích, kde jsme se upřímně radovali z toho, že se nám podařilo najít řešení dlouholetého problému s trestnou činností páchanou na sexuálních pracovnicích v ČR. A je čas, abychom vám k tomu řekli víc.

Trvalo několik let, než jsme se o tom dozvěděli. Ale důležité je, že jsme se to mohli dozvědět. Náš spolek byl původně založen sexuální pracovnicí přímo v jednom z erotických podniků na Praze 4. Jsme průběžně v kontaktu s naprostou většinou sexuálních pracovnic v ČR.

A díky tomu jsme se nakonec přece jen dostali k informacím o tomto závažném problému. Zjistili jsme, že jedna konkrétní firma má velmi zajímavé praktiky. Jak se později ukázalo, dají se označit za vydírání sexuálních pracovnic.

Když už o takovém problému víme, jdeme ho bez dlouhých průtahů řešit. Protože přesně to máme dělat jako spolek založený sexuální pracovnicí, skrze který mohou sexuální pracovnice řešit své problémy. Jenže se ukázalo, že je velký problém s důkazní nouzí. Mají strach podat trestní oznámení, právě kvůli velmi zvláštním praktikám této firmy.

Nakonec nám hodně pomohl pan ministr Pavel Blažek a poradil nám, jak situaci řešit. Následně se k němu přidaly další instituce. Ale podrobnosti si necháme pro sebe, jinak by byla všechna ta práce k ničemu.

Dokonce jsme byli už před několika měsíci varováni, abychom nezveřejňovali jméno konkrétní firmy. Když někdo funguje tímto způsobem, opravdu se pak prý nezastydí a spíše bychom se mohli dočkat žaloby.

To rozhodně dává smysl, takže nezveřejníme ani o písmenko víc, než se dočtete v tomto článku. Můžeme jen prozradit, že jsme díky panu ministrovi Blažkovi a dalším institucím předali drtivé většině erotických podniků informace o tom, jak se bránit. Přičemž v ČR stále převažuje sociálně motivovaná prostituce, například samoživitelek nebo zadlužených žen.

A nejlepší na tom je, že původně jsme vůbec neměli v plánu žádat o konzultaci pana ministra Blažka a došlo k tomu náhodou. To je zřejmě taky největší poučení pro další případné dobrodruhy. Když to přeháníte, dokonce i náhoda je proti vám. Tak pozor na to.