Váš partner se nechá vědomě živit z vaší práce v sexbyznysu? Je to trestný čin

10.07.2023

Váš partner buď nepracuje vůbec, nebo jen občas. Bere vám peníze vydělané v sexbyznysu. Dokáže vás přesvědčit, že se bez vás neobejde a že je to od vás milé. Nebo vás k tomu nutí násilím. Když mu slušně řeknete, že se vám to nelíbí, tak vám udělá hysterickou scénu, nebo vás fyzicky napadne.

Poznáváte se v tom? Tak byste měli vědět, že v tom rozhodně nejste sami. Náš spolek byl před lety založen přímo na privátě na Praze 4. Denně jsme kontaktu s priváty a eskort servisy. Takže víme, že skoro na každém erotickém privátě najdete aspoň jednu takovou ženu. U vás na privátě je jich možná i víc.

Myslíte, že tak to prostě je, nedá se to změnit a je to už takový úděl sexuálních pracovnic, aby je jejich partneři využívali i proti jejich vůli? My jsme si to taky hodně dlouho mysleli. Ale pak se něco změnilo.

Už před více než rokem začaly zdražovat potraviny, benzín, služby, prostě všechno. A my jsme začali přemýšlet, jak vám pomoct to zvládat. Přemýšleli jsme dlouho, co s tím vůbec můžeme dělat. Předsedovi našeho spolku volali denně politici a ptali se ho, co by dělal proti zdražování.

Ale to opravdu nestačí. Chtěli jsme dělat i něco konkrétního přímo pro vás. A pak nám to došlo. Hodně by pomohlo, kdyby se sexuální pracovnice mohla zbavit svého "parazita", své "vši v kožichu", jak chcete.

Prostě aby se mohla zbavit partnera, který ji finančně využívá a ona už to v době zdražování přestává zvládat. Měla by najednou víc peněz na všechno. I kdyby její příjem zůstal stejný, nebo se dokonce snížil.

Když bude tohle číst muž, nebo někdo, kdo nemá s takovým partnerem zkušenost, možná to hned shodí ze stolu. Takového partnera přece můžete prostě vyhodit z bytu. A stačí chtít, stačí se bránit. Jenže kdo to zažil, ví, že tak jednoduché to není.

Realita je většinou taková, že takový muž se bude chovat nejvíc suverénně, bude se tvrdě bránit a bude vás přesvědčovat, že na to nemáte právo. Možná vás fyzicky napadne. Prostě potřebujete něco, o co se můžete opřít. A někoho, kdo vám pomůže.

Jak na to? My jsme už v roce 2022 došli k tomu, že musíme najít paragraf, podle kterého je trestný čin nechat se vědomě živit sexuální pracovnicí. Ať už za použití násilí, nebo psychickou manipulací. Problém byl, že bychom to sami nezvládli.

Chtělo to opravdu důkladnou právní analýzu, která bude mít razítko ministerstva spravedlnosti a kterou budeme moct všichni argumentovat, i sexuální pracovnice. Požádali jsme už v roce 2022 Ministerstvo spravedlnosti ČR, jestli by nám pomohli takový paragraf najít. S tím, že to je mimo jiné naše pomoc sexuálním pracovnicím v době zdražování. A toto je výsledek.

Pokud se váš partner nechá vědomě živit z vaší práce v sexbyznysu a vám to přestane vyhovovat, třeba kvůli zdražování, můžete se bránit a budete mít víc peněz na životní náklady.

Podle Ministerstva spravedlnosti ČR se konkrétně jedná o trestný čin kořistění z prostituce (jednu z forem kuplířství), nebo podle okolností dokonce o obchodování s lidmi. A je jedno, jestli vás k tomu partner nutí násilím, nebo vás jen zmanipuloval a děláte to "dobrovolně".

Dokonce je jedno, kolik peněz od vás tímto způsobem partner získal. Jestli to bylo tisíc korun, nebo sto tisíc korun. Jednoduše se jedná o trestný čin. Je to tak, oficiálně máte oporu v zákoně, když budete chtít změnit pravidla vaší domácnosti. A najít takový paragraf nám pomohl pan ministr Pavel Blažek.

Máme odezvu od sexuálních pracovnic, že jim tahle informace pomohla. Třeba s partnerem, ktemá problémy se zákonem a bojí se, že obvinění z kuplířství by mu u soudu ještě přitížilo. Už jsme slyšeli o několika mužích, kteří kvůli tomu začali raději přispívat na domácnost. Ale to není jediná skupina mužů, se kterou vám to může pomoct.

Doteď jste si mysleli, že nemáte žádnou možnost obrany?

Už to finančně nezvládáte?

Potřebujete mít víc peněz pro sebe, třeba na jídlo nebo na nájem?

Nevyhovuje vám, že se váš partner nechává živit? A chcete to změnit? Ozvěte se nám a my vám pomůžeme se bránit.

Kontakt na nás: https://www.spolekproochranuzen.cz/kontakt/

Jste zákazník a nejste si jistý, jestli o tom vaše "kamarádka" ví? Dejte jí přečíst tento článek. Je možné, že se vám s tím jen nesvěřila. Hodně sexuálních pracovnic se totiž stydí za to, že se nedokážou bránit. A nebo se bojí, že byste za nimi přestali chodit, protože přece nebudete podporovat jejich partnery.

Níže si můžete stáhnout a přečíst celé vyjádření Ministerstva spravedlnosti ČR k tématu kořistění z prostituce a jak přesně se vztahuje na partnery sexuálních pracovnic.