Prostitutky otestovaly formulář daňového přiznání a vysvětlily, z čeho mají strach.

06.07.2020

Když se prostitutka rozhodne platit daně a pojištění jako OSVČ (klasicky na jakoukoliv volnou živnost typu nákup prodej), přinese státu jen na sociálním a zdravotním pojištění cca 60000 Kč ročně. A prostitutek je v ČR podle odhadů různých organizací včetně nás cca 13000 - 18000. Co jim v tom brání? Někdy bohužel i nedostatek zodpovědnosti a neschopnost uvažovat jinak než ze dne na den. Ale kromě toho i složité formuláře, které jsou s tím spojené.

Jakou mají naše dobrovolnice zkušenost s pracovníky finančních úřadů? V Hlavním městě Praze jsou zkušenosti spíše dobré. Ani vedoucí pracovníci se moc nevyptávají, proč jste OSVČ, ale vykazujete třeba nulové příjmy. Ochotně poradí s vyplňováním daňového přiznání a přidají pár rad navíc.

Mimo Prahu kvalita úředníků občas kolísá. Prostitutky se můžou setkat i s velmi negativní reakcí, protože špatně vyplnily daňové přiznání. A jak víme, není to lehké ani pro naše dobrovolnice s vysokou školou, které trénují mozek. Roky v prostituci se na vás prostě podepíšou.

To vyvolává obavy z prozrazení, přičemž většina prostitutek chce svoji profesi tajit. Umíme si představit, že slabší povahy po takové zkušenosti živnost raději zruší. To určitě není v zájmu státní kasy. Co s tím? Snažit se vybírat dobře pracovníky, školit, školit a školit, dokud nebudou všude tak vstřícní jako třeba na FÚ v Praze ve Štěpánské ulici. 🌹❤️🌹

Více info na facebooku: