Nabídli jsme pomoc sexuálním pracovnicím ve Velké Británii

20.03.2023

V českých médiích byly znovu zveřejněny zprávy o ekonomické krizi ve Velké Británii. Tak nějak celkově z nich vyplývá, že problémy budou mít i místní sexuální pracovnice. A skutečně se dočtete i o tom, že zavírají bary a noční kluby: https://www.voxpot.cz/vubec-nevim-jak-vyziju-velkou-britanii-zasahla-krize-jakou-uz-zeme-leta-nepamatuje/.

My jsme poskytli 11 britským neziskovým organizacím a třem členům britské vlády naše plány pro případ vážné ekonomické krize, se kterými nám pomohlo i MPSV. Mohou si je upravit podle svých potřeb a použít.

Svým způsobem máme nejspíš výhodu rovnostářské společnosti v České republice, kde nelze některou skupinu na okraji jen tak "hodit přes palubu" a nepomáhat jí. I díky tomu máme krizové plány vytvořené ve spolupráci s MPSV.

Josephine Butlerová by z nás měla radost. A náš mezinárodní exitový program má smysl, protože přesně takový je jeho princip: https://www.spolekproochranuzen.cz/exitove-programy/. Vše, co je součástí mezinárodního exitového programu, mají k dispozici i sexuální pracovnice v České republice.