Jsme na mapě všech organizací na světě, které bojují proti koronaviru

16.04.2020

V klidných dobách se zabýváme sociální prevencí prostituce. V současné době ale využíváme naše kontakty a vyjednávací schopnosti v boji proti sociálním dopadům koronaviru nejen na ženy. Vnímáme to jako součást naší práce, protože ženy, které se cítí opomíjené státem, se často uchylují do šedé ekonomiky, nebo i k prostituci. Naším úkolem je tomu zabránit.

Proto jednáme s poradci vlády ČR a se členy vlády, informujeme je o sociálních dopadech koronaviru a navrhujeme řešení. Mimo jiné jsme navrhli 100% mzdy pro zaměstnance, náhrady mezd pouze pro férové zaměstnavatele nebo zákaz vystěhovat z bytu člověka, který z důvodu koronaviru přišel o práci a nemá na nájem.

Máme online poradnu pro ženy v nouzi a dále sledujeme dopady koronaviru na ně. Jsme připraveni předávat naše podněty vládě ČR a navrhovat řešení problémů, které by v budoucnu nastaly.

Chcete podpořit naši online poradnu pro ženy v nouzi a další aktivity v boji s koronavirem? Ochutnejte Víno Kurial. Právě prodejem vína financujeme veškerou naši činnost.

Odkaz na mapu: https://www.giving-tuesday.cz/giving-tuesday-now/