Aktivně řešíme možná zdravotní rizika prostituce v koronaviru. Přidáte se k nám?

09.03.2021

Už dlouho mluvíme o tom, že sexuální pracovnice sice mohou šířit koronavirus, ale strach z budoucnosti je nutí pokračovat ve své činnosti, dokud to aspoň trošku jde. Náš spolek vznikl přímo na erotických privátech, takže si uvědomujeme riziko, ale zároveň je chápeme, neodsuzujeme je a nedivíme se tomu.

I se sexuálními pracovnicemi se shodujeme na tom, že část z nich by uvítala příspěvek například 1000 korun na den, pokud zůstanou doma a přeruší svou činnost. Budou i takové, kterým se bude zdát 1000 korun málo, ale velká část z nich to uvítá. A pro některé by bylo 30000 korun měsíčně víc, než si teď dokážou vydělat.

Mluvíme o tom často i s politiky, ale vnímáme realitu. Poradci ministrů nám v klidu vysvětlili, že by to bylo třeba dobré, ale ve státním rozpočtu už na to nejsou peníze. Jsme dospělí, a když nám v klidu vysvětlili, jak to je, pochopíme to.

Jak to řešit jinak? Dnes vyšla reportáž na Seznam Zprávách, na kterou máme spoustu ohlasů jak my, tak paní redaktorka Kristýna Ciroková. Ohlasy jsou z různých sociálních vrstev.

A nabízí se jedno řešení. Máte úspěšnou firmu, můžete postrádat pár tisíc korun a přispět na životní náklady ženě, která se živí prostitucí? Třeba na jídlo nebo nájem? Zřídíme fond, do kterého můžete přispět a z něj budeme financovat životní náklady sexuálních pracovnic. Vše by probíhalo transparentně a bylo doloženo ze strany konkrétní ženy účtenkou, dokladem o zaplacení nebo fakturou.

Otázka je, jak kontrolovat, že žena zůstala doma a nevěnuje se prostituci. Máme spolupracovat se "sociálkou"? V tu chvíli se téměř nikdo nebude chtít zapojit, protože většina sexuálních pracovnic se "sociálky" bojí, hlavně samoživitelky.

Jak si toto ohlídat a nezbláznit se z toho, když jste sice vlivný, ale malý spolek? Nakonec jsme došli k tomu, že budeme apelovat. My na vás nekašleme, zaplatíme vám vaše výdaje, ale vy zůstanete doma. Co si o tom myslíte? A přispěli byste do takového fondu?