Ocenění naší práce Kanceláří předsedy vlády

Od roku 2016 jsme vyzvali několik ministrů vlád ČR, aby uznali jako problém sociálně motivovanou prostituci. Ti se tomu vyhýbali a my jsme nakonec usoudili, že našim vládním představitelům chybí potřebná odvaha.

V roce 2019 se znovu rozpoutala debata o "zákonu o prostituci". Naše práce je sociální prevence prostituce. Vyzvali jsme pana premiéra "pouze" k tomu, aby dohlédl na řešení dostupného bydlení a vymáhání výživného ještě před schválením zákona o prostituci. Myslíme si, že je potřeba nejprve řešit sociální příčiny a až pak důsledky v podobě prostituce.

Pan premiér nám odpověděl během krátké doby. Z vlastní iniciativy uznal prostituci jako sociální problém a poděkoval nám za naši práci. Tím přiměl i další ministerstva, jako je ministerstvo práce nebo školství, aby uznala sociálně motivovanou prostituci jako problém.

Zároveň nám umožnil vystupovat na mnohdy náročných jednáních jako spolek oceněný předsedou vlády ČR.

V neziskovém sektoru může uspět jen ten, kdo má odvahu, jasnou vizi, ale hlavně rovnou páteř. Proto se i teď hrdě hlásíme k tomu, že nám během svého funkčního období velmi pomohl pan premiér Andrej Babiš.

A díky tomu můžeme jako rovnocenní partneři jednat i se současnou vládou ČR.